Aantal rijlessen?

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

 

Het aantal rijlessen dat iemand nodig heeft verschilt enorm per persoon. Er spelen vele factoren mee, zoals ervaring, aanleg, leertempo, motivatie, voorbereidingen, geestijke  enlichamelijkebeperkingen,  lesmomenten,enz.                                                                                                                                                                                                            Uit ervaring weten we dat de ene cursist weinig lessen nodig heeft om het rijexamen te halen, terwijl een ander hier wellicht iets langer over zal doen.

Ik besef goed dat je graag snel wilt weten hoeveel rijlessen je uiteindelijk nodig zal hebben. Tijdens een eerste rijles zal het echter niet mogelijk zijn om een exact aantal rijlessen voor te schrijven. Zou ik dit wel doen, dan zou de kans groot zijn dat ik je een beeld voorspiegel dat niet klopt met het uiteindelijke verloop van de rijopleiding.

Ook zijn je ouders, opa, oma en ikzelf snel geslaagd, alleen dat was 25 jaar of langer geleden. Tegenwoordig is het verkeersaanbod en mentaliteit in het verkeer behoorlijk verandert en dus ook de eisen van het examen. Dus in plaats van 20 á 30 lesuren toen, is nu het landelijk gemiddelde ongeveer 40 lesuren voordat je op examen kan. Het maakt ook nog wel een verschil of je in de plaats woont waar je gaat lessen of eerst 15 minuten moet rijden voor je daar bent.